Logo VNM Hilvarenbeek`e.o.

Wild ZwijnWild Zwijn
Onze traditionele winterwandeling vindt ook dit jaar weer plaats. Op woensdag 27 december gaan we met z'n allen op pad; na de kerst lekker de natuur in! Dit keer wandelen we dichtbij de grens met België en gaan we allerlei mysteries in Gorp en Roovert ontrafelen.

Ongetwijfeld is het lekker koud, tonen de bomen hun winterpracht en kabbelt de Poppelse Ley rustig voort. Maar wat doet een centenboom in onze eurotijd in het bos? Stoort een zwijn ;zich aan landgrenzen? Misschien komen we er zelfs wel een tegen, of zien we zijn hoefafdrukken.

Ben jij recent met Sint nog gaan klotteren? In dit gebied zien we nog klot, tegenwoordig zouden we dat turf noemen. Heeft klot überhaupt iets te maken met klotteren? Mysteries genoeg en volop redenen om mee op pad te gaan.

We wandelen ongeveer vijf kilometer en die loop je het beste met waterdichte schoenen. Ook traditie: na de wandeling (rond 12.00 uur) staat de verse snert weer klaar!

Datum: woensdag 27 december.
Starttijd: 10.00 uur / eindtijd circa 12.30 uur.
Locatie: Roovertse schuur; ga tegenover Roovert 2 Hilvarenbeek ongeveer 25 meter het zandpad in. Voor de route klik hier.
Deelname is voor leden gratis, niet-leden mogen een vrijwillige bijdrage doen.
Aanmelden is verplicht.

Voor meer info: Martin van Mol,06 - 20653375 of mail naar

Hoog water in de LeijHoog water in de Poppelse Leij, ter hoogte van de stenen brug (archieffoto)