VNMH logo

Kraam VNMH op de Natuurmarkt
Kraam VNMH op de Natuurmarkt
Kraam VNMH op de Natuurmarkt
De Natuurmarkt die zondag27 augustus gehouden werd bij Bezoekerscentrum De Flierefuilter was, mede dankzij het mooie weer, een groot succes. Honderden bezoekers trokken langs de kraampjes met uiteenlopende informatie op het gebied van natuur en milieu of met verantwoorde producten.

De markt was een activiteit in het kader van het zilveren jubileum van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH) Vanwege het bereiken van die mijlpaal was burgemeester Ryan Palmen uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. In een korte toespraak tot de aanwezigen sprak hij zijn waardering uit voor het werk van de natuurvereniging. De VNMH heeft een hechte positie in de Beekse samenleving en weet, gezien het hoge ledental, veel inwoners te betrekken bij zaken als natuurbehoud.

Voorzitter Cor Luijsterburg blikte kort terug op de geschiedenis van de VNMH en onder gelach van het publiek merkte hij op dat het 25-jarig bestaan misschien niet helemaal klopt, want volgens sommigen is de club zelfs twee jaar ouder. Hoe dan ook, de mensen van het eerste uur werden speciaal – en letterlijk – in het zonnetje en in de bloemetjes gezet. Verder werden er certificaten uitgereikt aan inwoners die zich inzetten voor de bescherming van de kerkuil door het ophangen van nestkasten.