VNMH logo

De Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. bestaat 25 jaar en dat vieren we met een aantal activiteiten. In de afgelopen kwart eeuw heeft de vereniging een stevige positie in de lokale samenleving. De inzet voor het behoud en het versterken van de rijke natuur en milieu in onze gemeente kan op de steun van en waardering van veel inwoners rekenen.

Hieronder een overzicht van de activiteiten, waar iedere inwoner van Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Baarschot en Haghorst van harte welkom is.

 

Natuurmarkt - zondag 27 augustus

Op deze sfeervolle markt staan 40 kramen van organisaties en bedrijven die affiniteit met natuur en milieu hebben. Daarnaast is er muziek en zijn er diverse optredens. Kinderen kunnen meedoen aan bijvoorbeeld een slootjesonderzoek en braakballen uitpluizen.
Natuurbeleving voor jong en oud!

Bezoekerscentrum De Flierefluiter, Groot Loo 8 in Hilvarenbeek, open van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Opening Natuurbelevingspad ’t Turkaa - zondag 17 september

Het Natuurbelevingspad ’t Turkaa is een leerroute die vooral bedoeld is om kinderen én volwassenen te leren kijken naar de natuur. Diverse thema’s, zoals water en landschap, maar ook historie, bomen en bodem worden op het pad onder de aandacht gebracht. Ook worden alle zintuigen aangesproken. Een uniek project in de gemeente waar we bijzonder trots op zijn! Houd onze website en de media in de gaten voor de exacte tijd van de feestelijke opening.

 

Minisymposium ‘Grote veestallen en gezondheid’ - woensdag 1 november

Een thema-avond waarin natuur en gezondheid centraal staan. Inleider is arts Jos van de Sande, specialist op dit gebied. In de forumdiscussie gaan vertegenwoordigers van onder andere ZLTO, de politiek en andere belanghebbenden met elkaar in gesprek. Uiteraard kan het publiek ook deelnemen. Cultureel Centrum Elckerlyc, Achter ’t Raadhuis 2, Hilvarenbeek, aanvang 20.00 uur.

 

Thema-avond ‘Klimaatverandering’ - woensdag 15 november

De gevolgen van klimaatverandering staan op deze avond centraal. Door middel van een quiz en de film ‘Before the Flood’ gaan we op zoek naar antwoorden op de vraag hoe we nog kunnen voorkomen dat de opwarming van de aarde de wereld vernietigt. De avond wordt 
afgesloten met een discussie. Bezoekerscentrum De Flierefluiter, Groot Loo 8 in Hilvarenbeek, aanvang 20.00 uur.

 

Oprichting jeugdafdeling: NatuurAvonturiers

Dit jaar starten we ook onze eigen jeugdafdeling. NatuurAvonturiers wordt een club voor de jeugd uit groepen 6, 7 en 8 van de basisschool waarbij natuurbeleving centraal staat. Naast deze speciale club, kunnen kinderen van de basisschoolleeftijd elke vakantie gratis deelnemen aan NatuurAvontuur.

Behalve bovenstaande jubileumactiviteiten organiseren we nog allerlei andere activiteiten, zoals lezingen, wandelingen en excursies. Het complete jaarprogramma staat in de agenda op deze website: Like en bekijk ook onze Facebookpagina: vnmhilvarenbeek (klik op Facebook links op deze website). 

 

Word lid!

De Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. heeft als doel de kwaliteit van natuur, milieu, landschap en cultuurhistorische waarden in Hilvarenbeek en omgeving te beschermen, te verbeteren en te behouden. Deelt u ons doel? Word dan lid!

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.