VNMH logo

Op zondag 27 augustus is er van 11.00 tot 17.00 uur een grote natuurmarkt in het kader van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH). De markt vindt plaats op het sfeervolle erf van bezoekerscentrum De Flierefluiter in het Groot Loo.

Er staan kramen van organisaties en bedrijven die verbonden zijn met natuur en milieu. De bezoekers krijgen op de markt een mooi beeld van alle ‘groene’ activiteiten die er in deze regio zijn, zowel door ondernemers die er hun brood mee verdienen, als door vrijwilligers die natuurbehoud een warm hart toedragen en zich daarvoor inzetten.

Om maar eens enkele voorbeelden te noemen. De leden van Bijenvereniging Ambrosius laten zien waarom bijen onmisbaar zijn in onze natuur. De medewerkers van heemtuin d’n Doornhof geven tekst en uitleg over o.a. geneeskrachtige kruidenplanten. Het Bio-diversiteitsteam is present om de bezoekers te vertellen waarom het zo belangrijk is dat we de natuur in balans houden door het beschermen van soorten.

Uiteraard zijn wij als jubilerende vereniging zelf nadrukkelijk aanwezig op de natuurmarkt met de verschillende werkgroepen, zoals de natuurwerkgroep, de uilenkastenwerkgroep, de weidevogelwerkgroep, PR-werkgroep en RO-werkgroep.  En NatuurAvontuur, voor en door kinderen.

Ondernemers die aan de natuurmarkt meedoen zijn onder andere biologisch dynamische boerderij De Kraanvogel uit Esbeek, Robben Groene Energie en ’t Stekje uit Baarschot, een kwekerij voor groenteplanten, kruiden, fruit en bloemen.

De natuurmarkt wordt opgeluisterd met muziekoptredens, en er zijn hapjes en drankjes. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals het ontleden van uilenballen en een zoektocht naar water-bodemdiertjes. De natuurmarkt is voor jong en oud!

Locatie: Bezoekerscentrum De Flierefluiter, Groot Loo 8 in Hilvarenbeek, van 11.00 tot 17.00 uur.