VNMH logo

Dagpauwoog / Foto Henk Bosma
Dagpauwoog / Foto Henk Bosma
Dagpauwoog / Foto Henk Bosma
Op 4, 5 en 6 augustus houdt De Vlinderstichting haar jaarlijkse Tuinvlindertelling. Alle natuurliefhebbers van Nederland wordt gevraagd op om een kwartiertje in de eigen tuin de vlinders te tellen. Dit levert een schat aan informatie op over het voorkomen en de aantallen van vlinders, die heel belangrijk is voor effectieve bescherming. Meedoen is eenvoudig

In het eerste weekend van augustus kijkt u een kwartier lang in uw tuin welke vlinders u ziet. Turf hoeveel van elke soort u tegelijkertijd ziet, en geef het hoogste aantal door. Op deze manier voorkomt u dat u vlinders dubbel telt. U kunt uw telling doorgeven via de Vlindermee app, te vinden in de App Store of Google Play, of via de website www.vlindermee.nl. Het maakt overigens niet uit of u een grote tuin heeft of een klein balkon; vlinders discrimineren niet op grootte, alleen op planten. 

Vorig jaar

In 2016 is er in 3.383 tuinen in Nederland geteld en zijn er wel 52.462 vlinders waargenomen. De top drie van meest geziene vlinders bestaat uit de atalanta, de kleine vos en de dagpauwoog.

Alles over de vlinders en tellingen is terug te vinden op de website vlindermee.nl.