VNMH logo

Nog net aan het eind van het voorjaar is het eerste nummer van Egelsporen verschenen, het full color magazine van de VNMH. In deze uitgave weer een reeks artikelen. Op de voorpagina staat Bart Ketelaars, winnaar van de Natuurprijs 2016. In een interview met redacteur Jeroen Ketelaars legt hij uit waarom hij zich als boer inzet voor natuurbehoud.

Bioloog Maarten Mandos weet alles van mossen. Er zijn in Nederland ongeveer zeshonderd mossensoorten. Mandos zet de schijnwerper op een aantal soorten die in de omgeving van Hilvarenbeek voorkomen. Een andere bioloog, Peer Busink, geeft een kijkje in de wereld van de wesp. Bij de mens heeft de wesp een slechte naam, maar Busink laat de andere kant van dit diertje zien.>

Verder onder meer in Egelsporen een interview met Willem van den Biggelaar, opgetekend door redacteur Emmanuel Naaijkens. Van den Biggelaar heeft zijn nieuwe woning zo gebouwd dat die energieneutraal is. Toch staan we volgens hem nog maar aan het begin van de energierevolutie. Han van Meegeren beschrijft bijzondere bomen binnen de gemeentegrenzen. Rijk geïllustreerd met fraaie foto's (zie onder).

Leden van de VNMH krijgen Egelsporen gratis. Interesse? Stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.